ZF 24

Senat: Membrii Consiliului Fiscal nu mai au dreptul sa ceara informatii clasificate

23.02.2010, 15:36 15

Membrii comisiei de buget-finante din Senat au eliminat dinlegea responsabilitatii fiscale un articol care le dadea dreptulmembrilor Consiliului Fiscal sa ceara informatii clasificate. Legeareprezinta unul din angajamentele Guvernului cu Fondului MonetarInternational si ar trebui adoptata pina in la finele lunii martiede catre Parlament. La dezbaterile de azi din comisia de buget,care s-au desfasurat cu usile inchise, au participat si ministrulde Finante Sebastian Vladescu si secretarul de stat GheorgheGherghina.

Membrii comisiei de buget au mai eliminat avizul Academiei Romanela numirea membrilor Consiliului Fiscal, o noua structura care vasupraveghea activitatea fiscala a Guvernului, infiintata prin legearesponsabilitatii fiscale, astfel incat acestia vor fi numiti deParlament, la propunerea BNR, Academiei, ARB, ASE, IBR. De asemeneamembrii Consiliului Fiscal, care vor putea avea doua mandateconsecutive a cate 5 ani, va trebui sa aiba o experienta de 10 aniin domeniul politicilor economice, bugetare sau financiare.
Comisia de buget urmeaza sa dea votul final la pe aceasta legelunea viitoare, a anuntat presedintele comisiei, Ion Ariton, PD-L,urmind ca proiectul sa ajunga in plenul senatului miercureaviitoare. Senatul este prima camera sesizata si urmeaza dezbaterisi in Camera Deputatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO