ZF 24

SIF Oltenia solicita in instanta anularea ordonantei CNVM privind Dinel Staicu

26.03.2007, 15:48 14

SIF Oltenia a promovat o actiune in instanta pentru anularea unei ordonante prin care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a solicitat societatii de investitii sa discute oportunitatea mentinerii in functie a actualului presedinte, Dinel Staicu, cercetat de procurorii anticoruptie.

SIF Oltenia a cerut anularea Ordonantei 128/07 februarie 2007 si a Deciziei 346/13 martie 2007, documente care fac obiectul unui dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, cu termen de judecata 16 aprilie, se arata intr-un comunicat al SIF Oltenia transmis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.

Prin Ordonanta 128, CNVM a solicitat conducerii SIF Oltenia, la inceputul lunii februarie, sa convoace, in termen de doua luni, Adunarea Generala a Actionarilor pentru a decide oportunitatea mentinerii in functie a lui Dinel Staicu, trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie.

Consiliul de Administratie al SIF Oltenia a hotarat, la inceputul acestei luni, sa respinga solicitarea CNVM prin care institutia a cerut societatii sa discute situatia lui Dinel Staicu.

Comisia a respins, prin Decizia 346, contestatia formulata de SIF Oltenia.

Staicu a fost trimis in judecata, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru o frauda de peste cinci milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO