ZF 24

SIF-urile au deschis pe minus dar si-au revenit

22.06.2007, 10:38 11

Titlurile societatilor de investitii financiare (SIF) au deschis sedinta de tranzactionare de la Bursa in usoara scadere, dupa ce ieri crescusera in medie cu 5,8%. Indicele BET-FI a scazut in primele minute ale sedintei cu circa 0,57%, insa si-a revenit repede, ajungand la ora 10:27 la un plus de 1%. Indicele BET era in scadere cu 0,53% pe o piata cu o depreciere generala de circa 0,2%.
Tranzactiile realizate cu titluri SIF sunt din nou cele mai ridicate, dupa prima jumatate de ora valoarea tranzactiilor de pe Bursa depasind deja 3,2 mil. euro.

Cele mai mari cresteri le inregistrau in debutul sedintei titlurile producatorului de locomotive Electroputere Craiova (EPT), care au mai castigat 15%, si actiunile producatorului de tevi Artrom Slatina (ART), cu un plus de 8,5%. Actiunile Santierului Naval Orsova (SNO) inregistrat de asemenea o crestere de peste 6%.

In primul sfert de ora s-a realizat si un deal cu actiunile Rompetrol Well Services (PTR) in valoare de 1,5 mil. lei (0,47 mil. euro), la un pret cu 14% mai redus decat cel din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO