ZF 24

Soarta fabricii Europharm se decide în două săptămâni Mihai Miron: „Suntem în plină negociere“

Soarta fabricii Europharm se decide în două...

Autor: Ioana David

18.03.2014, 00:07 1237
Soarta fabricii de medicamente Europharm din Braşov se va decide în două săptămâni, iar în prezent si­tu­ţia este tensionată în condiţiile în care managementul are do­uă planuri de lucru pe masă, fie vânzarea către un cum­părător, fie închiderea. Prima opţiunea a britanicilor este gă­sirea unui cumpărător, această etapă fiind prognozată a se finaliza luna aceasta.

„Suntem în plină negociere“, spune omul de afaceri Mihai Miron, singurul care şi-a manifestat oficial interesul pentru facilitatea de la Braşov.

Europharm este o companie cu afaceri de peste 100 mil. euro şi 254 de angajaţi în 2012, care reprezintă o miză foarte importantă în sectorul de medicamente. Euro­pharm, producător care exportă în circa 80 de state, a fost prima achiziţie realizată de o multinaţională din farma în România, la finalul anilor ’90. Grupul Europharm a fost fondat de Miron.

Reprezentanţii companiei nu au făcut niciun comen­tariu până la închiderea ediţiei pe marginea stadiului actual în care se află discuţiile privind Europharm.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre afacerile lui Mihai Miron

- date despre interesul firmelor asiatice pentru piaţa europeană 

- declaraţia primarului Braşovului, George Scripcaru, despre situaţia fabricii Europharm

- poziţia GSK

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO