ZF 24

Sondaj KPMG in randul oficialilor: "Sectorul public va deveni mai eficient in urma crizei"

11.02.2010, 15:46 23

Majoritatea oficialilor din intreaga lume au in vedereregandirea radicala a strategiei generale pe termen lung, lasandstrategie pe termen scurt neschimbata, in timp ce in EuropaCentrala si de Est, incluzand Romania, lucrurile stau invers:majoritatea oficialilor planifica schimbarea strategiei pe termenscurt incepand cu anul 2010, fara a regandi in mod radicalstrategia generala pe termen lung, se arata intr-un sondaj realizatde KPMG la nivel international.

"In ce priveste Romania, principalele rezultate ale sondajuluiarata faptul ca institutiile publice au in vedere schimbareastrategiei pe termen scurt si mediu, dintre masurile cele maidrastice ce ar urma sa fie adoptate fiind reducerea numarului deangajati si a costurilor de achizitie. De asemenea, conformsondajului, se asteapta ca in urma recesiunii economice si aefectelor sale specifice, sectorul public sa devina mai eficientatat din punct de vedere financiar cat si operational", afirmaDaniela Nemoianu, coordonator al departamentului de consultanta sipartner al KPMG in Romania.

Sondajul KPMG a fost realizat pe parcursul anului 2009 cuparticiparea unui numar de 162 de reprezentanti oficiali (dindiferite arii de activitate ale sectorului public) provenind din 15tari de pe continentele european, australian si nord-american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO