ZF 24

Spaniolii de la GED vor sa investeasca 80 mil. euro in Europa de Sud-Est

03.06.2009, 13:29 25

Compania spaniola de private equity GED vrea sa investeasca aproximativ 80 de milioane de euro in urmatorii doi ani in regiunea Europei de Sud-Est. Cu investitii pe piata locala in companii precum operatorul de turism Happy Tour, retailerul de telefonie mobila Fonomat si grupul de servicii de paza si ordine Rosegur, fondurile de investitii administrate de GED sunt printre cei mai importanti investitori de pe piata locala.

"Intentionam sa crestem valoarea companiilor prezente in portofoliul GED si sa extindem afacerile companiei in Europa de Sud-Est prin angajamentul de a investi aproximativ 80 de milioane de euro in urmatorii doi ani”, a declarat Enrique Centelles, presedintele GED.

Compania si-a consolidat echipa din Europa de Sud-Est, prin promovarea Ancai Ionescu in functia de director pentru Romania, iar Dan Farcasanu s-a alaturat echipei ca director de investitii. Robert Luke isi va pastra pozitia de Managing Director al GED pentru Europa de Sud-Est, avand sediul in Bucuresti.

Anca Ionescu are o experienta de peste zece ani in domeniul serviciilor bancare de investitii si capital privat. Ea s-a alaturat GED in 1998 in calitate de ofiter senior de investitii pentru fondul GED Eastern Fund I - RPPF. Anterior numirii la GED, Dan Farcasanu a fost asociat senior in cadrul fondul Central and Eastern Europe Buyout al Carlyle-unul dintre cei mai mari administratori de fonduri la nivel mondial. Inainte de Carlyle, Dan Farcasanu a lucrat si pentru fondul regional de private equity administrat de compania elena Global Finance.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO