Specialişti în HR şi educaţie: Învăţaţi cât mai mult IT dacă vreţi să fiţi vânaţi de angajatori

19 feb 2015 Autor: Corina Mirea

Peste 900.000 de joburi vacante la nivelul Europei în următorii cinci ani, oferte de muncă în industria IT pentru care limba engleză nu mai este suficientă, angajatori care pun tot mai mult accent pe certificări şi calificări extra­şco­lare pentru joburile cu specific IT&C şi spe­cialişti în domeniu care încep să fie „vânaţi” după doar trei ani de experienţă pe piaţa muncii - acesta este semnalul „de alarmă” pe care îl trag câţiva oameni din resurse umane şi edu­caţie pentru a-i atrage pe tinerii din Ro­mânia către industria IT în număr mai mare.
 
„Până în 2020 vor fi circa 900.000 de locuri de muncă neocupate în companiile de IT&C din Europa, dacă numărul tinerilor interesaţi de acest domeniu nu va creşte. Noi încercăm să atragem atenţia lor cât de mult putem, să încheiem parteneriate cu statul prin care să actualizăm curricula. România stă mai bine ca alte ţări la capitolul resurse umane în industria IT, dar asta nu înseamnă că angajatorii nu se confruntă cu un deficit de specialişti”, a spus Danny Gooris, senior regional manager EMEA al Oracle Academy, program educaţional al gigantului american cu acelaşi nume, care pe plan local are mai mult de 2.500 de angajaţi. El a fost prezent ieri la o conferinţă care a marcat sărbătorirea celor zece ani de prezenţă a Oracle Academy în România, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai învăţământului liceal, dar şi specialişti în recrutare.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2015

 
Cuvinte cheie:
it
, angajatori
, specialisti
, educatie
, hr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide