ZF 24

Spyker Cars inca incearca sa gaseasca finantare pentru cumpararea Saab de la GM

02.02.2010, 12:17 12

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars a anuntatca inca incearca sa gaseasca un investitor pentru asigurarea uneitreimi din lichiditatile de 74 de milioane de dolari pe caretrebuie sa le plateasca General Motors (GM) pentru cumparareacompaniei auto suedeze Saab, informeaza Reuters.

Spyker a incheiat saptamana trecuta un acord de 400 de milioanede dolari cu GM pentru cumpararea Saab, care prevede plata a 74 demilioane de dolari in fonduri lichide. Compania olandeza a indicat,insa, ca nu a gasit finantare pentru cea de-a doua transa a platiiprevazuta in contract, de 24 de milioane de dolari, scadenta pe 15iulie.

Spyker estimeaza ca Saab va redeveni profitabila pana in 2012 sica producatorul auto suedez se va concentra, pentru Europa si SUA,pe trei sau patru modele de baza, respectiv 9-3, 9-5 si 9-4X, ceeace va necesita o finantare de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO