ZF 24

Staicu vrea sa vanda active toxice de 25 mil. lei de la SIF Oltenia

Staicu vrea sa vanda active toxice de 25 mil. lei de la SIF Oltenia
26.04.2009, 15:01 11

SIF Oltenia (SIF5) vrea sa vanda in acest an acţiunile controlate la unele firme care sunt in faliment sau care nu aduc profit societatii de investitii, pe care le considera active toxice, in valoare de aproximativ 25 milioane lei, a declarat pentru Mediafax, directorul general al SIF, Dinel Staicu.
"Vrem sa curaţam in acest an portofoliul SIF Oltenia de activele toxice, adica sa vindem unele pachete de acţiuni pe care le avem la unele societaţi de la care nu incasam dividende, care sunt in faliment sau cu care lucram foarte greu. Valoarea acestora este de aproximativ 25 milioane lei, şi vom incerca sa le valorificam pentru inceput prin licitaţie. Daca nu vom reuşi sa le vindem prin licitaţie, atunci vom folosi o alta societate din portofoliul nostru, una de tip inchis, pe care o deţinem intergral, care sa preia aceste active, pentru o suma modica. in acest fel, nu vor putea exista discuţii despre faptul ca vindem acţiunile respective cu anumite scopuri ascunse", a afirmat Staicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO