ZF 24

Statul poate obliga Enel sa cumpere pachetul rezidual la Electrica Muntenia Sud

28.05.2007, 17:54 13

Compania Electrica va putea obliga grupul italian Enel sa cumpere, dupa privatizarea Electrica Muntenia Sud, participatia minoritara ramasa in proprietatea sa la distribuitorul de electricitate, in termenul si conditiile din contractul de privatizare, a carui semnare este prevazuta pana la 17 iulie.
"Ulterior transferului dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de actiuni in Electrica Muntenia Sud catre Enel, Electrica SA are un drept de optiune de vanzare, potrivit caruia Electrica este indreptatita sa solicite si sa obtina de la Enel, preluarea dreptului de proprietate asupra titlurilor pe care Electrica SA le va detine in Electrica Muntenia Sud la momentul exercitarii optiunii de vanzare, la termenul si in conditiile stabilite prin contractul de privatizare, precum si de legislatia privatizarii in vigoare la momentul exercitarii acestui drept", se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Grupul italian a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru.
Intre data semnarii contractului de privatizare si data transferului dreptului de proprietate catre Enel, Electrica Muntenia Sud va avea o administrare interimara.
In aceasta perioada, Electrica, detinuta de stat, va putea acorda garantii in favoarea Enel pentru prejudicii care ar putea fi suportate de grupul italian ca urmare a unor acte, fapte sau operatiuni specifice care ar surveni in legatura cu situatia sau desfasurarea activitatii filialei Electrica Muntenia Sud, se mai arata in proiect. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO