ZF 24

STK Emergent a investit 39 de mil. lei in imobiliare

15.10.2008, 16:28 18

STK Emergent, fond inchis de investitii listat la Bursa de Valori Bucuresti, a investit in imobiliare aproape jumatate din activele de 81,6 milioane de lei, in timp ce 24% din active au fost alocate plasamentelor in cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), potrivit raportului trimestrial emis de administrator.

Strategia de investitii stabileste ca fondul poate plasa 60% din active pe piata de capital, restul de 40% din active fiind alocate investitiilor imobiliare. La sfarsitul lunii septembrie, principalele detineri ale STK Emergen erau vehiculul de investitii imobiliare STK Properties care a atras 48% din activele fondului, Constructii Bihor Oradea cu o pondere de 14% din active, cele cinci SIF-uri cumuland 24% din active.

n intervalul cuprins intre lunile februarie, cand a avut loc oferta publica initiala de titluri, si luna septembrie, STK Emergent a raportat o depreciere a unitatii de fond de 30,6%. De la lansare (aprilie 2006) si pana la finalul lunii septembrie, cresterea activului net unitar al fondului este de 6,9%. Titlurile STK Emergent se tranzactioneaza la Bursa sub simbolul STK, inregistrand la ora 16.00 o depreciere de 8,4%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO