ZF 24

STK Emergent a investit 40 mil. lei in imobiliare

15.12.2008, 18:39 20

Fondul inchis de investitii STK Emergent, listat la Bursa de Valori, a inregistrat o depreciere de peste 50% a unitatii anul acesta, potrivit unui raport emis de societatea de administrare STK Financial.
La 30 noiembrie, principalele plasamente ale fondului sunt vehiculul de investitii imobiliare STK Properties, controlat de fond, care a atras aproape 60% din activele de 66,7 mil. lei ale fondului, si titlurile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF-uri).
Potrivit raportului, investitiile in SIF-uri reprezinta mai mult de jumatate din plasamentele in valoare de 25 mil. lei alocate actiunilor tranzactionate, in timp ce actiunile Constructii Bihor si BRD au atras de la fond 3,5 mil. lei, respectiv 3,2 mil. lei.
Pe Bursa, STK Emergent a incheiat sedinta de tranzactionare de astazi in scadere cu 7,41%, pana la 35 lei/titlu, raportand o capitalizare bursiera de 21,3 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO