ZF 24

Supermarketurile Profi sunt la vânzare! Enterprise Investors analizează opţiunile de exit din cadrul reţelei de supermarketuri Profi, care are în România circa 400 de magazine

Supermarketurile Profi sunt la vânzare! Enterprise...

Autor: Cristina Roşca

24.05.2016, 16:14 6720

Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors analizează opţiunile de exit din cadrul reţelei de supermarketuri Profi, prezentă în România cu circa 400 de magazine şi afaceri de peste jumătate de miliard de euro. ZF a scris anterior că polonezii analizează fie o vânzare, fie o listare la bursă.

„Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum şi scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei”, spun oficialii companiei.

Fondul de investiţii a achi­zi­ţionat reţeaua Profi cu circa 60 de magazine la finalul lui 2009 în schimbul sumei de 66 mil. euro. La momentul preluării, fondul de investiţii anunţa intenţia de a dubla numărul de magazine în 3-4 ani. Investiţiile planificate în extin­dere erau estimate de ZF la 45-50 mil. euro.

Astăzi, la mai bine de şase ani distanţă, numărul de magazine a crescut de peste şase ori. Achiziţia Profi a repre­zentat revenirea în retailul alimentar a fondului de investiţii după ce în 2007 vânduse reţeaua de 21 de magazine Artima către Carrefour.