Bănci și Asigurări

Targetul GE Money, peste 50 de unitati teritoriale

16.02.2007, 15:52 19

GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, si-a propus sa opereze peste 50 de unitati teritoriale pe piata romaneasca pe termen mediu in contextul in care anul acesta va deschide 20 de unitati.
Compania a intrat puternic pe piata locala a serviciilor financiare in 2006 dupa ce a achizitionat trei institutii financiare nebancare - Domenia Credit, Motoractive si Ralfi (brandul de credite de consum Estima Finance), in urma unei tranzactii in valoare de 140 de milioane de dolari.
"Initial vom deschide 20 de unitati teritoriale, dar nu ne vom opri aici, deoarece in alte tari in care activam de mai mult timp precum Polonia sau Cehia avem 50-60 de birouri, acesta fiind nivelul la care vrem sa jungem si aici", a declarat William Cary, presedinte si CEO al GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Cele trei institutii financiar bancare cumparate anul trecut vor fi integrate intr-o singura entitate, sub numele de GE Money, insa, oficialii companiei nu au decis inca daca aceasta va fi inregistrata ca o institutie financiara nebancara sau ca banca autorizata de BNR.
Divizia financiara a americanilor de la GE Money a anuntat ca va investi pe termen mediu 50 de milioane de dolari (38 mil. euro) in operatiunile din Romania.
"Vom investi 15 milioane de dolari initial, iar pe masura ce operatiunile vor progresa vom investi mai mult. Va fi un proces continuu care se va accentua in 2008", a spus Cristian Dragos, directorul de vanzari si marketing la GE Money Romania.
Oficialii GE Money au explicat ca desi studiaza permanent posibilitatea unor achizitii, nu-si vor baza dezvoltarea ulterioara a operatiunilor din Romania pe noi achizitii, ci pe crestere organica.
"Dupa cum stiti, avem operatiuni de retail-banking in celelalte tari in care operam precum Republica Ceha, Ungaria sau Germania si detinem o participatie minora intr-o banca din Turcia.
Intentionam ca pe viitor sa migram si in Romania catre retail-banking, acesta fiind si unul din motivele pentru care am crescut si bugetul de investitii pentru acest an", a mai spus Cary.
GE Money si-a propus pentru acest an o crestere de 40% a businessului in Romania pe fondul deschiderii de noi unitati teritoriale, cresterii numarului angajatilor cu 50% pana la 900 si lansarea de noi produse financiare.
Potrivit lui Cary, GE Money intentioneaza sa vanda prin intermediul retelei sale teritoriale si polite de asigurare in parteneriat cu o companie de asigurare puternica la nivel local.
GE Money a intrat pe piata financiara din Romania anul trecut dupa ce a achizitionat trei IFN-uri de pe piata locala, fiecare activand pe un anumit segment de finantare: Domenia Credit pe credite ipotecare, Ralfi - Estima Finance pe credite de consum si Motoractive pe leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO