ZF 24

Teamnet International a luat un împrumut de 20 milioane de lei de la Eximbank

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache

17.02.2014, 21:15 1101

Acţionarii Teamnet International au aprobat, în noiembrie 2013, contractarea unei linii de credit de 20 milioane de lei de la Eximbank România, pentru o perioadă de 12 luni, potrivit datelor publicate de furnizorul de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii.

De asemenea, acţionarii au aprobat contractarea unei garanţii emise de Eximbank România în numele şi contul statului în valoare de 11 milioane de lei, reprezentând maxim 55% din valoarea liniei de credit contractate.

Teamnet International garantează împrumutul prin ipotecă mobiliară de prim rang asupra conturilor curente deschise de societate la Eximbank România.

Totodată, societatea va constitui ipotecă mobiliară de prim rang de prioritate asupra creanţelor aferente contractelor comerciale încheiate de Teamnet cu debitori eligibili agreaţi de către bancă şi va emite bilet la ordin şi avalizat de Bogdan Padiu, în calitate de acţionar.

"Teamnet se angajează să nu se divizeze, să nu fuzioneze şi să nu decidă dizolvarea anticipată a societăţii pe toată durata valabilităţii liniei de credit şi a garanţiei emisă de Eximbank în numele şi în contul statului, fără acordul prealabil al băncii", se mai spune în hotărârea acţionarilor din noiembrie 2013.

Teamnet International Ploieşti (judeţul Prahova) a fost înfiinţată în 2001, are peste 260 de angajaţi şi este un furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii.

Conform Registrului Comerţului, acţionarii societăţii sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Traşcu -8,75%, Bogdan Padiu - 15,81%, George-Mihail Stan - 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucoşel - 0,16%, Dumitru-Marius Popa - 0,16%, Delia-Roxana Albu - 0,16%, Ana-Maria Doană - 0,16%, Laura-Mihaela Jugănaru - 0,16%, Roxana Avramescu - 0,16%, Diana Vasile - 0,25%, Silviu-Daniel Tătaru - 0,25%, Lucian Nănău - 2% şi Florin Hoinărescu - 2%.

În 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei în urmă cu un an.

Teamnet a fost înfiinţată de deputatul PSD şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ca parte a grupului de firme Asesoft, alături de Iulian Stanciu.

Ghiţă a anunţat în luna august a anului 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Daedalus - furnizor de tehnologie medicală, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de soluţii de automatizare a sistemelor de management al deşeurilor, a apelor uzate - şi Teamnet Ymens - furnizor de soluţii cloud.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO