ZF 24

TEFAF: Cel mai mare targ de arta si antichitati din lume s-a deschis cu o tranzactie de 5 mil. dolari

TEFAF: Cel mai mare targ de arta si antichitati din Europa s-a deschis cu o tranzactie de 5 mil. dolari
15.03.2009, 17:40 490

Bijutierul britanic, Laurence Graff, a vandut un diamant in valoare de 5 mil. dolari (3,9 mil. euro) si a cumparat un tablou al lui Jean-Michel Basquiat pentru suma de 3,5 mil. euro, in cadrul celui mai mare targ de arta si antichitati din lume, deschis in Olanda, scrie Bloomberg.

Tranzactiile incheiate de Graff s-au realizat in prima zi a targului, zi destinata VIP-urilor la Targului de Arta Europeana – TEFAF – ce are loc in orasul Maastricht. Un numar record de 239 dealeri, printre care se numara si Graff, s-au aflat la acest targ in speranta de a repeta succesul extraordinar inregistrat de Yves Saint Laurent la Paris. TEFAF este detinut si organizat de persoane ce expun lucrari de arta in valoare de 1 mld. dolari (781 mil. euro), ce dateaza din preistorie pana in zilele noastre. In cadrul unei licitatii organizate de Yves Saint Laurent pretul unui tablou pictat de Henry Matisse, detinut de YSL a fost vandut la un pret record de peste 34 mil. euro.

Dealerii au spus ca cea de-a 22-a editie Tefaf va fi primul test important care sa indice daca vanzarea pe care a realizat-o Saint Laurent a fost o situatie unicat sau mai degraba un moment cheie care a dat startul unui trend potrivit caruia oamenii bogati aleg sa investeasca banii in opere de arta pe care le considera solutia potrivita pentru a isi plasa banii in vreme de criza.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO