ZF 24

The Economist: Translatorii de la PE vor avea batai de cap sa traduca declaratiile lui Gigi Becali

The Economist: Translatorii de la PE vor avea batai de cap sa traduca declaratiile lui Gigi Becali
12.06.2009, 15:54 20

Translatorii de la Parlamentul European ar putea intampina dificultati incercand sa traduca declaratiile lui George "Gigi" Becali, sintaxa sa curioasa si argoul aspru facand din europarlamentarul roman o tinta pentru amatorii de satira, scrie revista The Economist.

Situatia devine interesanta pe masura ce translatorii se lovesc de remarcele lui Becali despre evrei, homosexuali, populatia de etnie rroma si femei. Insa, observa ironic saptamanalul, traducatorii ar putea fi scutiti deocamdata, intrucat Justitia i-a interzis lui Becali sa paraseasca tara, pentru acuzatii de rapire.

Xenofobi si populisti au fost alesi si in state membre mai vechi ale Uniunii Europene, precum Olanda, dar omologii acestora din tarile est-europene ii fac pe vestici sa para moderati, sustine The Economist. Colegul de partid al lui Becali, ales de asemnea pe lista Partidului Romania Mare, este Corneliu Vadim Tudor, un nationalist care a fost poetul “de curte” al lui Nicolae Ceausescu, fostul dictator comunist, comenteaza publicatia britanica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO