ZF 24

Ţiriac îşi face galerie auto, unde aduce maşini de 50 mil. euro

Ţiriac îşi face galerie auto, unde aduce maşini de 50...

Autor: Bogdan Alecu

25.11.2013, 00:05 188
Aproape 70 de maşini din colecţia de 250 de automobile rare deţinute de Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, vor fi prezentate în cadrul Ţiriac Collection, primul muzeu auto privat din România, amplasat în cadrul centrului Ţiriac din Otopeni. Oficialii grupului Ţiriac nu au menţionat valoarea investiţiei, dar având în vedere suprafaţa centrului Ţiriac Collection de 2.200 de metri pătraţi, cel mai probabil compania a investit câteva sute de mii de euro în amenajarea spaţiului expoziţional.
 
Colecţia care urmează a fi prezentată este alcătuită din 63 de automobile asamblate între anii 1899 şi 2013, iar la trei luni aceasta va fi reînnoită cu alte maşini din colecţia personală a lui Ion Ţiriac. Colecţia va fi expusă publicului începând cu data de 29 noiembrie. Potrivit oficialilor, va fi o taxă de intrare pentru public şi vor exista reduceri pentru elevi, studenţi şi bătrâni.
 
Printre cele mai renumite exemplare din colecţia sa se numără un  Rolls Royce Phantom care i-a aparţinut anterior lui Elton John, o limuzină Mercedes-Benz 600 din anii ‘60, un Aston Martin DB5, cunoscut din seria de filme cu James Bond, dar şi o motocicletă Harley Davidson din 1977.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO