ZF 24

Titlurile Glaxo au scazut marti cu 3,3%, pe fondul temerilor privind rezultatele grupului

22.05.2007, 16:05 12

Titlurile GlaxoSmithKline au scazut, astazi, cu 3,3%, pe fondul temerilor investitorilor privind nivelul vanzarilor si profitului si in legatura cu informatiile referitoare la efectele secundare ale medicamentului Avandia, destinat tratarii diabetului, transmite Reuters.
Actiunile celui mai mare grup farmaceutic din Europa erau cotate la ora 09:00 GMT in scadere cu 3,3%, la 13,44 lire sterline pe unitate, dupa un declin de 5% inregistrat ieri.
Dealerii considera ca evolutia reflecta partial scaderea certificatelor americane de depozit ale Glaxo cu 8%, dupa ce politicieni din Statele Unite s-au implicat intr-o disputa legata de medicamentul Avandia, iar institutiile de reglementare au anuntat o evaluare a produsului.
Potrivit unui studiu aparut in publicatia New England Journal of Medicine, Avandia amplifica riscul deceselor asociate afectiunilor cardiace cu 64% si cel privind atacurile de cord cu 43%.
Rezultatul analizei contrazice insa concluziile altor studii privind siguranta utilizarii medicamentului, iar majoritatea analistilor nu anticipeaza retragerea de pe piata a Avandia. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO