ZF 24

TNK-BP va investi 1,5 miliarde de dolari in modernizarea rafinariilor

06.12.2007, 11:09 15

TNK-BP va investi, in urmatorii cinci ani, 1,5 miliarde dolari in modernizarea rafinariilor, pentru a raspunde cererii in crestere pentru produse de calitate superioara, a afirmat vice-presedintele pentru rafinare al celei de-a treia companii petroliere din Rusia, Tony Considine, citat de Reuters.

Reprezentantul companiei, care este detinuta in proportie de 50% de grupul britanic BP, a precizat ca cererea pentru benzina cu cifra octanica ridicata a crescut anual cu 9% in ultimii cinci ani, intrucat consumatorii au venituri mai mari si cumpara masini mai performante.

Considine estimeaza ca benzina A-95 va ajunge sa reprezinte, in 15 ani, 75% din productia totala a Rusiei, comparativ cu cota de 25% pe care o detine in prezent.

Rusia poate procesa in rafinariile existente aproximativ 230 de milioane de tone, reprezentand 65% din consumul pietei locale, iar Considine nu crede ca va fi nevoie de noi unitati de prelucrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO