ZF 24

Top 20 al companiilor care au primit cele mai multe contracte de la stat în 2012. Piaţa achiziţiilor publice este de 15 mld. euro

Top 20 al companiilor care au primit cele mai multe...

Autor: Andrei Cîrchelan

29.10.2013, 00:08 21
Autorităţile contractante au atribuit anul trecut contracte în valoare totală de 15 miliarde de euro prin sistemul elctronic de achiziţii publice (SEAP), în 103.911 contracte atribuite unui număr total de 9.268 de firme, potrivit studiului realizat de IPP în baza datelor de la ANRMAP.
 
Dintre acestea, primele 20 firme clasate în funcţie de valoarea totală a contractelor câştigate în SEAP au obţinut 15% din nu­mărul total de contracte atribuite şi 24% din fondurile publice rulate. 
 
Compania FCC Construccion, de exem­plu, deţinută de grupul spaniol FCC, a câştigat două contracte din bani publici, în valoare de 201 mil. euro şi respectiv 168 mil. euro, ambele atribuite de CFR SA.
 
Expert Petroleum, companie deţinută de grupul Expert Petroleum Holdings, a semnat un contract în valoare de 307 mil. euro cu OMV Petrom, în contextul în care companii din sectorul energetic sunt obligate de directive europene să deruleze o parte din achiziţii prin proceduri de achiziţie publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO