ZF 24

Top Angajatori Undelucram.ro 2023: Schneider Electric Romania, MassMutual Romania, KRUK Romania, dm drogerie markt şi JYSK Romania sunt cele mai apreciate companii. Ce companii conduc în topul pe domenii

Top Angajatori Undelucram.ro 2023: Schneider Electric...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2023, 11:51 1418

Schneider Electric Romania, MassMutual Romania, KRUK Romania, dm drogerie markt şi JYSK Romania sunt cele mai apreciate companii de către angajaţi, potrivit “Top Angajatori Undelucram.ro 2023”, clasamentul general fiind dominat de companii din industria IT&C, însă spre deosebire de alţi ani, există o diversitate mai mare de industrii din care fac parte primele 10 companii clasate, precum retail non-alimentar şi producţie de bunuri de larg consum.

„Industria IT&C rămâne în continuare bine reprezentată în topul general al celor mai apreciaţi angajatori, cu un număr semnificativ de companii în clasament. Totuşi, anul acesta observăm o structură mult mai variată a primelor 10 poziţii în top, cu companii dintr-o diversitate de industrii, ceea ce ne arată că tot mai mulţi angajatori, din toate domeniile de activitate, au conştientizat importanţa brandului de angajator şi a dezvoltării unei culturi organizaţionale care contribuie la satisfacţia şi loialitatea angajaţilor, precum şi la atragerea de noi talente. Asistăm, în opinia mea, la o evoluţie pozitivă a pieţei muncii, în care tot mai mulţi angajatori fac eforturi reale de a inova şi de a îmbunătăţi aria de beneficii şi de a oferi angajaţilor un mediu de lucru plăcut şi sănătos”, a declarat Costin Tudor, fondator şi CEO Undelucram.ro.

Topul a fost realizat în perioada 16 noiembrie 2022 – 15 octombrie 2023, pe baza evaluărilor angajatilor care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.

Schneider Electric Romania, furnizor de soluţii integrate de management al energiei şi automatizării, conduce anul acesta clasamentul general al angajatorilor. Top 10 general este completat de companii din industrii diverse, precum IT, retail non-alimentar, producţie de bunuri de larg consum, restaurante şi cafenele cu servire rapidă.

MassMutual Romania, partenerul tehnologic al MassMutual, una dintre cele mai importante companii de asigurări din SUA, s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai apreciate companii şi pe locul 1 în sectorul IT&C. Compania este prezentă în România din 2020 prin două centre de servicii IT globale şi s-a clasat anul trecut pe primul loc în clasamentul general.

KRUK România, firmă specializată în managementul creanţelor, urcă o poziţie în clasamentul general 2023 faţă de anul trecut.

Poziţia în clasamentul general este stabilită în funcţie de nota generală acordată pe baza evaluărilor angajaţilor (70%) şi de nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajaţi: oportunităţi de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri şi valori.

Topul general al angajatorilor destinat companiilor mari (cu peste 250 de angajaţi) este completat de topurile pe industrii - IT&C, Consultanţă, Bănci, Sănătate şi Farma, Telecomunicaţii, BPO şi Servicii, Retail non-alimentar, Retail alimentar, Producţie de bunuri de larg consum, Producţie industrială. Anul acesta au fost introduse două noi categorii: Inginerie şi Restaurante şi cafenele cu servire rapidă.

Din 2022 platforma Undelucram.ro publică şi topul IMM-urilor (companii cu mai puţin de 250 de angajaţi), care s-a extins anul acesta de la 30 la 50 de companii. Pe primele 5 locuri clasate în ediţia 2023 regăsim Wolfpack Digital, mReady, TopTech, MHC Romania şi Cargo Track Solutions SRL.

Top general:

  1. Schneider Electric Romania
  2. MassMutual Romania
  3. KRUK Romania
  4. dm drogerie markt
  5. JYSK Romania
  6. Philip Morris Romania
  7. MHP - A Porsche Company
  8. Starbucks Romania
  9. Iron Mountain Romania
  10. JTI Romania

BĂNCI

  1. BCR
  2. OTP Bank Romania
  3. ING Bank Romania
  4. Raiffeisen Bank
  5. BRD - Groupe Societe Generale

BPO ŞI SERVICII:

1.   Iron Mountain Romania

2.   Accenture Romania

3.   Societe Generale Global Solution Centre

4.   Veo Worldwide Services

5.   TELUS International

CONSULTANŢĂ

1.   BearingPoint Romania

2.   Mazars

3.   KPMG Romania

4.   Deloitte Romania

5.   EY Romania

INGINERIE

1.   Bosch Romania

2.   Bertrandt

3.   Alstom Romania

4.   Garrett Advancing Motion

5.   Segula Technologies Romania

RETAIL NON-ALIMENTAR

1.   dm drogerie markt

2.   JYSK Romania

3.   LENSA

4.   Dedeman

5.   Decathlon Romania

RETAIL ALIMENTAR

1.   Lidl Romania

2.   Carrefour Romania

3.   Kaufland Romania

4.   PENNY

5.   Mega Image

RESTAURANTE ŞI CAFENELE CU SERVIRE RAPIDĂ

1.   Starbucks Romania

2.   McDonald`s Romania

3.   KFC Romania

4.   Taco Bell

5.   Pizza Hut

PRODUCŢIE BUNURI DE LARG CONSUM

1.   Philip Morris Romania

2.   JTI Romania

3.   Procter & Gamble

4.   British American Tobacco Romania

5.   Coca-Cola HBC Romania

 

PRODUCŢIE INDUSTRIALĂ

  1. Preh Romania
  2. FORVIA HELLA
  3. Continental Romania
  4. TenarisSilcotub
  5. Michelin Romania

TELECOMUNICAŢII

  1. Nokia
  2. Ericsson Romania
  3. Orange Romania
  4. Vodafone Romania
  5. RCS&RDS

SĂNĂTATE ŞI FARMACII

  1. Fildas Catena Grup
  2. Regina Maria
  3. A&D Pharma - Dr. Max Group
  4. Medlife
  5. Help Net Farma

IT&C

  1. MassMutual Romania
  2. MHP - A Porsche Company
  3. NXP Semiconductors Romania
  4. Cegeka Romania
  5. ING Hubs Romania

TOP IMM

  1. Wolfpack Digital
  2. mReady
  3. TopTech
  4. MHC Romania
  5. Cargo Track Solutions SRL

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO