ZF 24

Tottenham, celebrul club de fotbal britanic, unde joacă cel mai în vogă fotbalist român, Radu Drăguşin, îşi caută alţi investitori

Tottenham, celebrul club de fotbal britanic, unde joacă...

Autor: Andrei Şerbănescu

03.04.2024, 13:17 291

Tottenham Hotspur îşi caută noi investitori, în încercarea de a valorificar potenţialul pe termen lung al echipei, raportează Bloomberg.

Consiliul de administraţie şi consilierul său pe termen lung, Rothschild & Co, au demarat discuţiile cu investitorii după ce au declarat că celebrul club de forbal „are nevoie de o creştere semnificativă a bazei sale de capital" pentru a continua să investească în echipele sale şi „să întreprindă proiecte viitoare de capital", potrivit unei declaraţii din cadrul rezultatelor financiare publicate miercuri. 

Declaraţia nu menţionează numele niciunui potenţial investitor. Preşedintele Daniel Levy a declarat în septembrie că Spurs a primit în trecut oferte din Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu şi SUA, numai că propunerile în cauză nu au fost suficient de atractive pentru a le putea fructifica în vreun fel. 

Bloomberg a relatat anterior că Levy este deschis la vânzarea unei participaţii la clubul de fotbal londonez, preşedintele Qatar Sports Investments, Nasser Al-Khelaifi, negociind anul trecut cu conducerea clublui referitor la o posibilă investiţie. 

O serie de cluburi de fotbal din Marea Britanie s-au aflat în căutare de investiţii, printre care Brentford FC, West Ham, Everton FC şi Wolverhampton Wanderers. Miliardarul Jim Ratcliffe a încheiat recent o tranzacţie de 1,3 miliarde de dolari pentru o participaţie la Manchester United. 

Spurs a devenit o poveste rară de succes financiar în Premier League sub conducerea lui Levy.Stadionul Tottenham Hotspur, în valoare de 1,2 miliarde de lire sterline (1,5 miliarde de dolari), găzduieşte acum meciuri din NFL şi concerte live, Spurs fiind unul dintre cluburile care generează cele mai mari venituri la nivel European.

În pofida redresării sale financiare sub egida lui Levy, Tottenham s-a aflat într-o stare constantă de agitaţie în ultimii ani. 

Fostul proprietar de lungă durată al Spurs, miliardarul Joe Lewis, a pledat vinovat de fraudă în domeniul imobiliar la începutul acestui an. Lewis a cedat controlul pe care îl avea faţă de clubul Tottenham în octombrie 2022 în favoarea unui trust de familie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO