ZF 24

Toyota va lansa un concurent pentru Logan

04.03.2008, 14:19 18

Toyota Motor Corporation va lansa peste 2-3 ani un model low-cost ce va concura direct pe segmentul modelului autohton Dacia Logan. Acesta va fi lansat intial in tari precum India si Brazilia, dupa care va urma prezentarea sa in Europa.

"Viitorul model low-cost al lui Toyota nu va concura in niciun caz cu Tata Nano. Nu vom face un automobil de 2.500 de dolari. Acesta va fi similar in dimensiuni cu Dacia Logan", a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Tadashi Arashima, Presedinte si CEO al Toyota Motor Europe.

Potrivit declaratiilor lui Thierry Dombreval, vicepresedinte executiv in cadrul Toyota Europa, in viziunea companiei un automobil low-cost trebuie sa aiba un pret de aproximativ 17.000 de dolari si sa contina toate dotarile esentiale precum inchidere centralizata, geamuri electrice si aer conditionat.

Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Geneva versiunea de serie a conceptului iQ, automobilul de segment mini ce va fi asamblat in Japonia si care va fi lansat comercial pe piata vest-europeana in cea de-a doua parte a acestui an. Alaturi de iQ, Toyota a prezentat si versiunea de serie a lui Urban Cruiser, noul SUV de clasa mica ce va fi lansat pe piata locala in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO