ZF 24

Traian Basescu se gandeste la inca un acord cu FMI dupa incheierea celui prezent

Dominique Strauss-Kahn: Poate adoptarea euro de catre Romania va fi amanata, dar voi trebuie sa va faceti temele
30.03.2010, 12:18 19

Seful FMI, Dominique Strauss Kahn, s-a intalnit la amiaza, lapalatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu,intalnire la care au mai participat si reprezentantul Romaniei laFMI, Mihai Tanasescu si guvernatorul Romaniei, Mugur Isarescu.

Presedintele Traian Basescu i-a spus, directorului general alFMI ca Romania isi doreste o colaborare pe termen lung cufondul.

"Domnule presedinte, permiteti-mi sa va spun bun venit laBucuresti. Este pentru noi si placerea de a va vedea aici, dar sibucuria de a primi un semnal foarte puternic al Fondului. Pentrusprijinul pe care ni l-ati acordat intr-un moment extrem dedificil, dar si pentru ceea ce veti face in viitor, eu va multumescmult. (...) Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare petermen lung cu FMI. Cand vom incheia acest acord, cel mai probabilva vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie decredit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata ince priveste Romania, pentru ca este clar ca atat timp cat suntemintr-un acord cu domneavoastra, Romania este mai credibila", i-aspus Traian Basescu directorului general al FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO