ZF 24

Tranzacţia Citibank – Raiffeisen la final: cardurile Citi nu vor mai funcţiona de sâmbătă

Tranzacţia Citibank – Raiffeisen la final: cardurile...

Autor: Razvan Voican

22.10.2013, 19:41 1666

În cursul zilei de sâmbătă 26 octombrie cardurile de debit şi cardurile de credit emise de Citibank România pentru persoane fizice vor deveni inactive, urmând să intre în funcţiune instrumentele de plată emise de Raiffeisen Bank pentru clienţii care au fost de acord cu transferul de la americani la austrieci.

Clienţii transferaţi sunt invitaţi să-şi ridice noile carduri din agenţiile Raiffeisen la care au fost arondaţi.

Oprirea cardurilor Citi va marca ultima etapă a procesului de transfer al portofoliului de retail către Raiffeisen declanşat pe 1 iulie.

Din 25 octombrie nu va mai fi disponibil niciunul din serviciile Citibank destinate persoanelor fizice – CitiOnline, CitiAlert, Citi­Mobile, CitiPhone, bancomatele. De la această dată clienţii transferaţi la Raiffeisen vor putea achita rate la credite sau carduri de credit numai în reţeaua de 525 de unităţi a băncii austriece. Vechile canale cu care erau obişnuiţi, Poşta Română, RomPay, PayPoint şi ATM-urile din reţeaua Euronet, vor mai putea fi folosite numai până pe 23 octombrie inclusiv. Raiffeisen atenţionează clienţii că plata automată a factorii Vodafone prin cardul de credit emis de Citi va deveni de asemenea inactivă de pe 24 octombrie.

Din 25 octombrie ora 12:00 se opresc şi plăţile din conturi curente deschise la Citi, iar din 25 octombrie ora 17:00 vor fi blocate şi încasările.

Clienţii Citi care optaseră pentru serviciul de plăţi recurente sunt invitaţi să achi­ziţioneze serviciul de internet banking al Raiffeisen pentru a putea beneficia de facilităţi similare.

Sistemele informatice ale celor două bănci ar trebui să asigure transferul soldurilor din conturile curente de la Citi în cele noi deschise la Raiffeisen. Pentru rezolvarea ultimelor detalii legate de preluarea clienţilor de la Citibank şi perfectarea actelor pentru diverse produse şi servicii, Raiffeisen a selectat peste 50 de unităţi care vor lucra cu program prelungit în weekendul 25 – 27 octombrie. Este vorba în principal despre agenţii deschise în reţeaua Selgros şi în alte centre comerciale, dar nu numai. În Bucu­reşti vor avea program prelungit 13 unităţi. De exemplu, Agenţia Doro­banţi şi Agenţia Unirea vor lucra inclusiv duminică de la 09:00 la 18:00, în timp ce sâmbătă vor primi clienţi până la ora 21:00.

Citi şi Raiffeisen au anunţat în martie încheierea unui acord privind transferul a peste 100.000 de clienţi persoane fizice cu active de peste 90 mil. euro şi depozite de circa 175 mil. euro, tranzacţia marcând ieşirea americanilor de pe piaţa de retail.

Peste 80% din clienţi au acceptat transferul. O parte din clienţii aparţinând segmentul private banking au optat pentru ofertele altor bănci.

Acordul a inclus şi transferul angajaţilor din retail ai Citi, însă o bună parte din aceştia au ales alte variante de joburi.

Transferul portofoliului de retail de la Citi la Raiffeisen a fost prima tranzacţie de acest tip încheiată de la începutul crizei şi a apărut în urma deciziei strategice a americanilor de a-şi restrânge afacerile locale la segmentul corporate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO