ZF 24

Treichl: Nu credem ca s-a sfarsit criza, dar exista semne ca ceea ce a fost mai rau s-a terminat

30.10.2009, 13:32 16

Andreas Treichl, directorul general al grupului austriac Erste,considera ca nu s-a incheiat criza economica, dar exista anumitesemne incurajatoare, cum ar fi incetinirea ratei de crestere acreditelor neperformante, afirmand ca "ce a fost mai rau a trecut",informeaza Mediafax.

"Nu credem ca s-a sfarsit criza, dar sunt cateva semneincurajatoare, precum incetinirea ratei de crestere aimprumuturilor neperformante, ca, ceea ce a fost mai rau a trecut",a spus Treichl, intr-un comunicat Erste Bank.

Grupul austriac arata ca, in ultimele trimestre, crizafinanciara a avut un efect sever asupra economiei reale si, deaceea, si asupra rezultatelor Erste.

"Bancile comerciale trebuie sa treaca prin criza cu ajutorulunui management atent al costurilor si serviciilor si sprijinintensiv pentru clienti. Datorita focusului pe operatiunile debaza, Erste a fost bine pregatit pentru criza economica siconsecintele acesteia, iar rezultatele pozitive sunt vizibile", sespune in comunicatul grupului austriac.

Institutia noteaza ca afacerile din Europa Centrala si de Est aurezistat la criza "in mod semnificativ", mai bine decat auanticipat multi analisti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO