ZF 24

UE: Romanii platesc mai mult decat bulgarii pentru un apel de pe mobil

25.03.2009, 20:04 12

Pretul mediu al unui apel de voce de pe telefonul mobil era anul trecut in Romania de 8 eurocenti pe minut, mai mic decat media inregistrata la nivelul UE, de 14 eurocenti, dar mai scump decat cel platit de vecinii din Bulgaria, de 6 eurocenti pe minut, arata un studiu publicat astazi de Comisia Europeana.

Studiul CE arata ca in general europenii platesc intre 10 si 30 de eurocenti pentru un minut de apel de pe telefonul mobil, fapt care plaseaza Romania, alaturi de alte patru tari, in topul statelor cu cele mai ieftine tarife telecom.

Cel mai ieftin tarif pentru un apel de voce de pe telefonul mobil din UE este inregistrat in Malta (5 eurocenti), urmata de Bulgaria (6 eurocenti), Lituania (7 eurocenti), Austria (7 eurocenti) si Romania (8 eurocenti).

Romanii platesc astfel mai putin decat in Germania, Italia, Franta sau Marea Britanie sau Ungaria pentru un apel de voce.
Potrivit datelor prezentate de Comisia europeana din 2004 pana in prezent tarifele pentru serviciile de telefonie mobila au scazut cu peste 30% pentru toate modelele de utilizare luate in calcul (redus, mediu si ridicat).

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO