ZF 24

Un actionar al Amonil cere amanarea executarii silite pentru a plati datoriile

22.09.2009, 17:35 22

Salink Limited, care detine 13,54% din Amonil Slobozia (AMO), asolicitat convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor(AGEA) in vederea gasirii mijloacelor legale prin care societateapoate evita executarea silita.

Salink a propus astfel majorarea capitalului social alcombinatului chimic cu suma datoriei inregistrate de companie inprezent. De asemenea, actionarul a cerut introducerea pe ordinea dezi a dezbaterii si adoptarii unei hotarari cu privire la raportulde audit suplimentar ce urmeaza a fi intocmit de catre auditorulfinanciar independent al societatii referitor la contracteleincheiate incepand cu 01.07.2007 pana in prezent de catre Amonil cusocietatatile Interagro, Intergaz, Zalois si Jovline, precum si cuorice alte persoane implicate cu acestea. In plus, Salink doresteverificarea tuturor contractelor incheiate in aceeasi perioada careprivesc furnizarea si procesarea gazului metan si a contractelorprivind vanzarea productiei realizate de companie.

Actionarul a solicitat de asemenea Consiliului de Administratieal Amonil demararea negocierilor cu Chemgaz Holding, cu informareaexecutorului judecatoresc, pentru amanarea executarii silite acombinatului chimic pana la data majorarii capitalului social.

Firma Chemgas Holding va scoate la vanzare pe 6 octombrieprincipalele active ale combinatului chimic pentru a-si recuperadatoriile de 14 mil. euro, pretul de pornire al licitatiei fiind de57,1 mil. lei (13,6 mil. euro). Chemgas a preluat creanta de lafirma Riverside Development, care la randul sau a preluatobligatiile de la Distrigaz Sud. Riverside detine 99% din capitalulChemgas. Nici actionarii Riverside nu sunt cunoscuti.

Ultima tranzactie cu titlurile Amonil s-a perfectat la un pretde 0,02 lei/actiune, capitalizarea societatii ridicandu-se la circa22,2 mil. lei (5,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO