ZF 24

Un nou pas pentru Antibiotice Iaşi la export. Producătorul român a câştigat o altă licitaţie de 5 mil. euro pe piaţa din Marea Britanie

Un nou pas pentru Antibiotice Iaşi la export....

Autor: Georgiana Mihalache

23.06.2023, 19:34 334

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, a câştigat o nouă licitaţie în Marea Britanie pentru a pune pe piaţa din Regatul Unit produse antiinfecţioase din gama penicilinelor sterile injectabile. Contractul are o valoare de 5 mil. euro şi se va derula până în 2025.

„Suntem mândri de acest nou rezultat obţinut în Marea Britanie, este a doua oară consecutiv când adjudecăm o licitaţie atât de importantă pe o piaţă europeană, care ne plasează în topul jucătorilor mondiali de peniciline sterile injectabile. Este o realizare care îmbină competitivitate, calitate la cele mai înalte standarde de siguranţă şi eficienţă terapeutică şi un supply-chain optim”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

El a adăugat că acest nou contract câştigat în Marea Britanie este o premisă pentru a atinge ţinta stabilită de companie de dublarea cifrei de afaceri pe piaţa externă până în 2030. Astfel, Antibiotice vrea să ajungă la 250 mil. euro cifră de afaceri totală şi la o profitabilitate de 50 mil. euro.

Lunar, cinci produse din gama penicilinelor betalactamice produse pe platforma de la Iaşi vor ajunge în spitalele din Marea britanie.

În acest mod, compania consolidează cota de piaţă actuală care, în funcţie de produs, este de 20% până la 50% din consumul naţional al Marii Britanii.

Şi pe alte două pieţe strategice ale companiei, Statele Unite şi Vietnam, producătorul român a înregistrat creşteri ale vânzărilor. Acest lucru se datorează majorării vânzărilor pe segmentul de spital de peniciline sterile injectabile, estimate a fi mai mari cu 50% pe piaţa SUA şi dublate pe piaţa Vietnamului.

Antibiotice Iaşi este lider în producţia de pulberi sterile injectabile din România, (60,1% cota de piaţă), fiind o companie de importanţă strategică pentru sistemul de sănătate românesc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO