ZF 24

Unicredit: Bancile romanesti ar putea sista imprumuturile ipotecare

21.10.2008, 11:35 27

"Ma tem ca activitatea de creditare va inceta pentru moment", a declarat Federico Ghizzoni, seful UniCredit Italia, in cadrul summitului Central European Investment, din Viena.

"Am observat ca in unele tari nu exista nici o alternativa, spre exemplu Romania... Si prin urmare am putea asista la o oprire a imprumuturilor ipotecare pentru ceva timp", a mai spus acesta.

UniCredit se asteapta ca imprumuturile bancare din tarile emergente sa inregistreze o scadere in 2009, bancile fiind mai atente la riscurile pe care le implica creditarea.

Criza de lichiditati inregistrata in aceasta luna in regiune ar putea conduce la o scadere drastica a imprumuturilor bancare.

"Vom vedea o scadere importanta pe partea de creditare in urmatoarele trei luni, urmata de o perioada de ajustare, insa cu un nivel de crestere (...) sub cel de 20-30% cu care eram obisnuiti. Cred ca avansul se va situa la 10-20%. (...) Sincer nu vad lichiditatea ca principala problema in 2009. Sunt mai ingrijorat privind administrarea potrivita a posibilei cresteri a riscului de credit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO