ZF 24

UniCredit Tiriac Bank vrea sa-si dubleze reteaua la 300 de unitati, in urmatorii 3 ani

05.07.2007, 18:55 18

UniCredit Tiriac Bank are in vedere pentru urmatorii trei ani dublarea numarului de unitati detinute in Romania, astfel ca reteaua teritoriala a bancii va ajunge la 300 de locatii.
Potrivit strategiei prezentate astazi, banca se va concentra in Romania asupra firmelor de dimensiuni medii, precum si asupra oferirii unor noi servicii de leasing si factoring.
De asemenea, UniCredit are in vedere si intrarea pe piata creditarii de masa, prin utilizarea experientei companiei de credite de consum Clarima.
UniCredit a infiintat in Bulgaria o societate mixta, imrepuna cu Clarima, si analizeaza si piata din Romania.
Un alt segment vizat de banca este cel al firmelor mici, pentru care vrea sa dezvolte produse de management al riscului si solutii IT.
Datele prezentate de UniCredit arata ca la sfarsitul primului trimestru, banca avea o cota de piata de 7,7% pe segmentul corporate si de 5,3% pe retail.
UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, subsidiarele grupului italian UniCredit in Romania, au finalizat, la 1 iunie, procesul de fuziune.
Noua banca are active totale nete de 3,7 miliarde de euro, calculate la finele primului trimestru, si un portofoliu de peste 600.000 de clienti. Reteaua teritoriala numara 136 de sucursale in 38 de judete. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO