ZF 24

Unilever: România are una dintre cele mai mari creşteri din Europa. Îngheţata şi detergenţii au mers bine

Jarek Malinowski. Foto: Silviu Matei

Jarek Malinowski. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

23.05.2013, 22:05 876

Jarek Malinowski, polonezul venit în urmă cu zece luni la conducerea operaţiunilor locale ale Unilever, spune că afacerile din România ale gigantului anglo-olandez au avansat anul trecut cu 5-10%.

„Businessul Unilever în România (afacerile din distribuţie, mai puţin veniturile fabricilor - n.red.) a avansat anul trecut cu 5-10% (high sible digit), aceasta fiind una dintre cele mai mari creşteri de la nivel european“.

Unilever South Central Europe, businessul de distri­buţie local al gigantului anglo-olandez, a obţinut în 2011 o cifră de afaceri de 727 mil. lei (171,5 mil. euro).

Pe piaţa locală cea mai mare pondere în totalul busi­nessului o au bunurile de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei. Produsele alimentare şi îngheţata trec astfel pe plan secund.

„Totuşi, cele mai mari creşteri le-am înregistrat anul trecut pe segmentele îngheţată şi detergent. Evoluţii mai slabe am avut pe unele categorii mai mici“, adaugă el fără a da detalii.

În ceea ce priveşte evoluţia din acest an, Malinowski spu­ne că pieţele pe care activează compania avansează greu, însă „pentru Unilever anul a început bine“.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO