ZF 24

​Unul dintre cei mai puternici executivi din România, care are pe mână 3 miliarde de euro, pleacă de la 1 ianuarie

​Unul dintre cei mai puternici executivi din România,...

Autor: Bogdan Alecu

14.11.2013, 12:42 2252

De la 1 ianuarie 2014, Nicolas Maure va fi noul director general al Dacia şi Renault România, înlocuindu-l pe Jérôme Olive, care va deveni director industrial al Renault pentru Regiunea Europa. 

Nicolas Maure va prelua, de asemenea, şi postul director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Olive este directorul sub care Dacia s-a transformat dintr-un brand low-cost într-unul „best value” care oferă o echipare bogată, dar cu un preţ sub al concurenţei. De asemenea, sub mandatul său Dacia a lansat modelel Duster, Lodgy, Dokker, dar şi noile generaţii ale Logan şi Sandero.

Între 1985-1987, Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG). Cariera sa continuă în domeniul auto, în cadrul Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). MAure a început activitatea la Renault în 2000 ca director cumpărări piese şi accesorii, devenind apoi director Plan Calitate şi Director General al Société de Transmissions Automatiques.

Între septembrie 2006 şi august 2008, Nicolas Maure a fost Directorul Uzinei Mecanica Dacia. După perioada petrecută în România, a devenit Vicepreşedinte pentru Mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi Director Performanţă Fabricaţie Renault. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO