ZF 24

Update: Bere Azuga si-a schimbat proprietarul pentru 7,1 mil. euro

28.01.2009, 12:28 37

Moraru Valerii si firma controlata de el, Rombat Trans International, a vandut prin intermediul pietei RASDAQ 70,7% din Bere Azuga (BEGY) la un pret de 8 lei/actiune. Valoarea tranzactiei se ridica la 7,1 mil. euro.

Un pachet de peste 3 mil. de actiuni Bere Azuga, reprezetand 56,6%, a fost transferat prin 6 tranzactii speciale, pe piata negiciata, tranzactii in valoare de 24,3 mil. lei (5,7 mil. euro), la un pret de 8 lei/actiune.

Restul pachetelor reprezentand 14,1%, s-au transferat direct in piata.

Moraru Valerii detinea circa 39,2% din actiunile Bere Azuga, iar firma Rombat Trans International avea un pachet de 21,35% din titluri.

"Orice business poate fi vandut daca se primeste un pret corect", declara pentru ZF, acum o saptamana, Violeta Moraru, directorul general al Bere Azuga. "Purtam discutii cu mai multi investitori, atat companii din industria berii, cat si fonduri de investitii, pentru vanzarea partiala sau totala a companiei. Inca nu s-a finalizat nici o discutie, dar daca se va ajunge la un acord, tranzactia va fi realizata pe Bursa". Potrivit unor informatii din industrie, printre companiile interesate de aceasta achizitie se numara si Ursus Breweries, producatorul de bere cu cea mai mare cifra de afaceri in 2007. Aceasta ar fi cea de-a doua incercare a filialei locale SABMiller de a achizitiona un jucator dupa ce in iarna anului 2007 a purtat discutii de preluare a producatorului Bere Mures, achizitionat ulterior de Heineken Romania pentru peste 150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO