ZF 24

Ursus va plati cel putin 600.000 de euro pe an pentru marca Azuga

Ursus va plati cel putin 600.000 de euro pe an pentru marca Bere Azuga
21.05.2009, 18:48 27

Ursus Breweries, care a preluat recent controlul asupra societatii Bere Azuga (BEGY), a incheiat recent un contract pe 10 ani cu producatorului de bere autohton prin care trebuie sa plateasca acestuia un comision de cel putin 50.000 de euro/luna in schimbul comericalizarii marcii de bere Azuga.

Firma in cauza a intrerupt productia de bere, iar drepturile de exploatare ale marcii au fost cedate catre Ursus Breweries care va produce si comercializa berea sub marca Bere Azuga in fabricile si centrele proprii.

Comisionul pe care Ursus il va plati catre societatea Bere Azuga se compune dintr-un onorariu fix de know how care nu a fost dat publicitatii si o parte variabila reprezentand 3% din veniturile nete ale producatorului, dar nu mai putin de 50.000 de euro/luna.

Ursus, care detine circa 70,5% din actiunile Bere Azuga, a mai imprumutat compania cu 10 mil. euro pentru ca aceasta sa-si poata acoperi creditele scadente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO