ZF 24

Utilitatile scumpe si cursul valutar sunt principalele ingrijorari ale bucurestenilor - studiu

22.01.2009, 13:27 20

Consumatorii din Capitala sunt ingrijorati de efectele imediate ale turbulentelor din economie asupra cheltuielilor de zi cu zi, in special de posibilitatea de a creste pretul utilitatilor si deprecierea leului, arata un studiu realizat pe populatia activa din Bucuresti de catre compania de cercetare Unlock.

71% dintre acestia spun ca ii ingrijoreaza posibilitatea cresterii preturilor la utilitati, ca efect al crizei financiare, in timp ce deprecierea leului si perspectiva majorarii pretului la alimente sunt efecte care ingrijoreaza 69%, respectiv 64% dintre consumatori, potrivit studiului rezentat astazi la o conferinta organizata de CIVITAS Global Ketchum.

Putin peste jumatate dintre consumatori (57%) sunt ingrijorati de imposibilitatea de a-si lua un credit, mai arata studiul.

La polul opus, doar 34% dintre acestia isi fac griji ca si-ar putea pierde locul de munca. Cercetarea realizata de Unlock indica faptul ca actuala criza financiara are un caracter latent, în sensul ca oamenii se asteapta ca aceasta sa se înt=mple in viitor si manifesta un comportament prudent, dar fara sa îi resimta efectele in prezent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO