ZF 24

Vanzarile Richter Gedeon in Romania au depasit 140 de milioane de dolari

12.02.2008, 16:07 10

Richter Gedeon, cel mai mare producator farmaceutic ungar, a realizat anul trecut vanzari de 141,5 milioane de dolari pe piata romaneasca, acest rezultat incluzand activitatea de productie, distributie si importurile, potrivit raportului financiar al companiei, preluat de Mediafax.

Gedeon detine in Romania fabrica de medicamente Gedeon Richter Romania de la Targu-Mures, o reprezentanta care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, compania de retail Gedeon Richter Farmacia, grupul Dita, cu activitati in distributia farmaceutica, precum si o companie pentru strategii de dezvoltare, Armedica Trading.

Defalcat, unitatea de productie de la Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, a inregistrat anul trecut vanzari de 25,8 milioane de dolari, in crestere cu 25,9% comparativ cu 2006.

Pana in 2006, compania cu sediul in Ungaria detinea in Romania doar diviziile de productie si de importuri, si a inceput sa faca achizitii pe partea de retail si distributie, ajungand sa opereze peste 70 de farmacii si cinci companii de distributie, care s-au reunit mai apoi sub denumirea de Grupul Dita.

La jumatatea lunii octombrie a anului trecut, grupul ungar a achizitionat, de la grupul german Celesio, participatia majoritara la distribuitorul de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca, pentru 45,15 milioane lei (13,5 milioane de euro), prin intermediul diviziei Armedica Trading.

Richter Gedeon si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO