ZF 24

Vasilescu, ING Fond de Pensii: In 4 ani, vom administra active de 1,2 mld. euro

24.09.2007, 13:59 19

ING Fond de Pensii va administra active de 1,2 miliarde de euro la pensiile obligatorii peste patru ani, estimeaza Radu Vasilescu, directorul general al companiei. Pensiile private sunt cea mai importanta afacere a urmatorilor ani, sumele administrate de companiile de pensii urmand sa ajunga la zeci de miliarde de euro in cateva decenii. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a autorizat deja 17 administratori de pensii obligatorii, care se vor lupta timp de patru luni, pana la mijlocul lui decembrie, sa atraga cat mai multi clienti.
Grupul ING a investit pana acum 42,7 milioane de euro in compania de pensii. "Avem aprobate sume suplimentare, sume care vor depasi chiar 100 de milioane de euro in cazul in care vom avea nevoie de acesti bani si, sa spunem, estimarile noastre initiale, cota noastra de piata va fi mai mare decat ne-am asteptat", explica Vasilescu. El se asteapta sa obtina profit peste 8 ani, perioada in care compania va inregistra "pierderi masive".
Sistemul pensiilor obligatorii functioneaza de la data de 17 septembrie. Timp de patru luni, toti angajatii cu varste de sub 35 de ani sunt obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat. Pentru salariatii care au intre 35 si 45 de ani, aderarea la un astfel de fond este optionala. Incepand cu 2008, in aceste fonduri va fi trasferata o parte din contributia de asigurari sociale platita statului (2%), suma care va creste cu 0,5 puncte procentuale pe an, timp de opt ani, pana la 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO