ZF 24

Vibe Z, primul smartphone Lenovo compatibil 4G

Vibe Z, primul smartphone Lenovo compatibil 4G

Autor: Ioana Nita

05.01.2014, 20:54 1262

Compania chineză Lenovo a lansat smartphone-ul de top Lenovo Vibe Z (foto) cu carcasă din argint sau titan, acesta fiind primul smartphone compatibil 4G din portofoliul său de telefoane mobile. Modelul Vibe Z de la Lenovo permite transferul rapid de date prin intermediul tehnologiei LTE, viteza de upload fiind de 50 MB/s, iar cea de download de 150 MB/s. Smartphone-ul vine echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core de 2,2 GHz, memorie RAM de 2 GB şi capacitate de stocare de 16 GB care poate fi extinsă printr-un card micro SD până la 32 GB. Camera foto principală a telefonului Vibe Z are 13 MP, iar camera frontală are 5 MP. Terminalul rulează cu versiunea Android 4.2 personalizată de Lenovo, printre funcţionalităţi numărându-se controlul prin gesturi sau Lenovo Launcher, care reuneşte toate aplicaţiile utilizatorului pe ecranul de pornire.

Odată cu lansarea Vibe Z, Lenovo a introdus pe piaţă încă trei telefoane mobile – modelele S930, S650 şi A859, care permit utilizarea a două cartele SIM. Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri din lume, care în ultimii doi ani s-a extins şi pe piaţa telefoanelor inteligente, lansând smartphone-uri proprii în 18 ţări. În prezent, smartphone-urile Lenovo nu sunt disponibile pe piaţa locală, însă ar putea fi lansate anul acesta şi în România, potrivit reprezentanţilor subsidiarei locale a Lenovo.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO