ZF 24

Videanu: South Stream va trece prin Romania

22.04.2010, 13:27 26

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, AdrieanVideanu, a declarat, joi, ca gazoductul South Stream, sustinut deRusia si Italia, va trece si prin Romania.

"Am reusit sa deshidem dialogul cu Federatia Rusa. Romania esteimplicata in toate proiectele din zona sudica (a Europei - n.r.).South Stream trece prin Romania, AGRI si Nabucco la fel. Toateaceste fac din Romania un jucator foarte important", a afirmatVideanu, joi, la videochatul ziarului Gandul, informeaza Mediafax.

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, adeclarat, la 9 aprilie, ca Romania nu mai poate lua locul Bulgarieiin proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronsoncatre aceasta, fie pe sub Marea Neagra fie pe teritoriulbulgaresc.

Romania a avut discutii pe tema dezvoltarii South Stream, iarpotrivit unei declaratii din luna martie a lui Videanu,transporatorul de gaze Transgaz Medias (TGN) a primit invitatiaoficiala a Moscovei de a intra in proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO