ZF 24

Video ZF Live. Dan Bădin, Deloitte Tax: Cei care îşi închiriază locuinţele vor plăti un impozit dublu faţă de cei care le folosesc în scop personal

Autor: Greta Bogdan

27.07.2015, 00:06 605
Proprietarii de locuinţe care le dau spre închiriere vor plăti un impozit aproape dublu faţă de cei care le folosesc în scop personal, în urma noilor prevederi ale Codului fiscal, a spus Dan Bădin, partener la Deloitte Tax, la ZF Live.
 
„Este o schimbare majoră care ar aduce o creştere a impozitării pe astel de activităţi comerciale“, a declarat Dan Bădin.
 
Codul de procedură fiscală, deja promulgat de către preşedintele Iohannis, a introdus un nou prin­cipiu, „in dubio contra fiscum“, adică atunci când le­gea este neclară, se va interpreta în favoarea contribuabilului.
 
În ceea ce priveşte mediul de business, există câteva aspecte pe care un antreprenor ar trebui să le aibă în vedere atunci când vine vorba de noul cod fiscal. „Se doreşte mai multă claritate şi atunci foarte multe articole au fost reformulate pentru a nu mai fi interpretate diferit de către contribuabili şi de către inspectorii fiscali“, a mai spus Dan Bădin la emisiunea de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO