ZF 24

Vinul se vinde bine pe timp de criza la Hong Kong: 9.000 de sticle cumparate cu 5 mil. euro

Vinul se vinde bine pe timp de criza la Hong Kong: 9.000 de sticle cumparate cu 5 mil. euro
05.04.2009, 17:12 24

La prima licitatie de vinuri organizata de Sotheby’s la Hong Kong, care s-a incheiat vineri seara, toate cele 9.000 de sticle expuse spre vanzare si-au gasit cumparatori. Vanzarile au depasit estimarile, atingand 6,4 mil. dolari (4,8 mil. euro), scrie Bloomberg.

Mai multe sticle de vin au fost vandute la preturi ce depasesc de cateva ori pretul estimat de casa de licitatii, in timp ce altele au depasit preturile la care sunt oferite spre vanzare de dealerii locali, potrivit colectionarilor. Cel mai scump produs a fost o sticla de 6 litri de Chateau Latour, din 1961, ce a fost cumparata contra sumei de 62.000 dolari (46.600 euro), depasind estimarile care indicau un pret de 51.200 dolari (38.500 euro). Sotheby’s a anuntat ca se astepta ca incasarile sa se ridice la 30 mil. dolari din Hong Kong (3,85 mil. dolari).

Estimarile nu includeau comisionul cumparatorului, in valoare de 21%. Cu aceasta licitatie, Sotheby’s a intrat pe piata licitatiilor de vinuri din Hong Kong, unde principalii competitori sunt Christie’s International si Acker Merrall & Condit. In Hong Kong, vinul s-a vandut mai bine decat alte categorii in cadrul licitatiilor, Christie’s si Acker raportand ca mai mult de 90% dintre loturi s-au vandut in cadrul celor mai recente licitatii, ajutate de competitia dintre ofertanti, chiar si in conditiile actualei crize economice. “Parerea mea este ca vinurile au fost prea scumpe,” a marturisit George Tong, un colectionar din Hong Kong. “Pretul multora dintre produse se ridica mult peste valoarea lui de pe piata”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO