ZF 24

Voestalpine semneaza un memorandum de intelegere cu Bulgaria

08.09.2008, 16:29 20

Ministrul bulgar al economiei si energiei Petar Dimitrov si Alfred Dusing, CFO al departamentului otel din cadrul companiei austriece Voestalpine, au semnat un memorandum de intelegere, informeaza agentia de presa Novinite.com.

Acesta este considerat un nou pas pentru realizarea proiectului grupului austriac de a construi un combinat siderurgic in Bulgaria, dupa ce guvernul bulgar a anuntat ca va plati 300.000 de leva (153.000 euro) consultantilor internationali angajati pentru negocierile cu Voestalpine privind realizarea combinatului pe teritoriul Bulgariei.

Presedintele Traian Basescu a declarat acum o saptamana, in cadrul unei intalniri cu diplomatii romani, ca a avut intrevederi cu un grup de oameni de afaceri austrieci si ca spera ca o mare investitie austriaca sa se produca undeva la capatul canalului Dunare - Marea Neagra catre portul Constanta. De asemenea, conform unor surse apropiate situatiei, grupul austriac ar fi urmat sa incheie, in cursul acestei luni, un memorandum de intelegere cu guvernul roman privind constructia unui combinat. Aceleasi surse au mai spus ca in prezent, guvernul cauta solutii prin care sa ofere Voestalpine o alternativa la un teren din jurul portului Constanta, cu o suprafata de 50 de hectare, solicitat de compania austriaca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO