ZF 24

Winkler: Vom cere marirea bugetului alocat Consiliului de Export

24.10.2006, 13:53 17

"Bugetul alocat anul viitor pentru toate programele derulate prin intermediul Consiliului de Export este de 403,9 mil. RON este scadere cu 5% fata de suma alocata pe anul 2006", a declarat Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru comert.
"Intr-un an al integrarii, Guvernul propune un buget cu 5% mai mic fata de anul precedent. Deja am prezentat punctul nostru de vedere Guvernului si speram sa gasim o solutionare a acestei probleme prin cresterea sumelor alocate cu 10%", a mai precizat acesta.
Oficialul Ministerului Economiei si Comertului a mai precizat ca se asteapta ca anul acesta deficitul comercial al Romaniei sa-l depaseasca pe cel de anul trecut.
"In urmatorii doi ani, dupa integrarea in UE, va exista o tendinta de accentuare a deficitului comercial dupa care va urma o perioada de stabilizare prin cresterea increderii fata de economia romaneasca", a mai precizat Winkler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO