ZF 24

Yahoo! poate obtine un profit de 450 mil. dolari de la Microsoft

Yahoo! poate obtine un profit de 450 mil. dolari de la Microsoft
12.04.2009, 15:49 11

Yahoo!, operatorul celui de-al doilea motor de cautare pe internet si care a raportat prima pierdere din ultimii sapte ani semestrul trecut, ar putea obtine un profit de cel putin 450 mil. dolari (342 mil. euro) daca va combina afacerea sa de cautare cu cea a companiei Microsoft, sunt de parere analistii.

Parteneriatul este foarte aproape de a fi incheiat, a declarat Jeffrey Lindsay de la Sanford C. Bernstein & Co. Yahoo! si Microsoft sunt in discutii pentru un acord, a raportat All Things Digital, citand oameni apropiati companiilor.

Yahoo! si Microsoft concureaza cu Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume, pentru cota de piata in domeniul publicitatii web.
Yahoo! a respins oferta de cumparare in valoare de 47,5 mld. dolari, inaintata de Microsoft anul trecut. Steve Ballmer, directorul executiv al companiei Microsoft, a declarat luna trecuta ca cele doua companii ar trebui sa isi combine resursele.

Directorul executiv al firmei Yahoo, Carol Bartz, a afirmat ca orice negociere va avea loc departe de ochii presei.
“Yahoo! este, in realitate, singura optiune independenta pe care o are Microsoft”, a declarat Lindsay. “Microsoft trebuie sa incerce sa obtina un acord deoarece este singura modalitate de a ramane in zona online”, a adaugat el.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO