ZF 24

Zece informaţii despre stil care sunt înţelese greşit

Zece informaţii despre stil care sunt înţelese greşit

Autor: Roxana Cornac

22.05.2014, 10:58 858

Să fii bine îmbrăcat nu e accidental, ci este un întreg proces. Îţi oferim zece imperative de stil care te vor ajuta să stăpâneşti "meseria".

1. Costumul 

Ţi-ai cumpărat un costum frumos şi scump şi când l-ai îmbrăcat ai simţit că nu stă bine pe tine. Aşa vei păţi şi dacă ţi-ai cumpăra unul de la un brand de top, pentru că acesta ar trebui făcut după măsura ta ca să îţi vină "ca turnat". Atunci când probezi un sacou, încearcă numere mai mici până te vei simţi inconfortabil într-unul. Apoi cumpără următoarea măsură mai mare. De asemenea, este foarte important să ai un croitor bun la care să îţi modifici costumul, chiar dacă ai găsit măsura perfectă, tot va trebui să îţi micşorezi puţin pantalonii şi să îţi modifici sacoul la umeri şi talie.

2. Şosetele potrivite

În ciuda credinţei actuale, şosetele nu se asortează cu pantofii, ci cu pantalonii sau costumul. Dacă porţi un costum gri şi pantofi negri, alege şosete gri într-o nuanţă mai închisă.

3. Lungimea cravatei

Vârful cravatei ar trebui să vină până la catarama curelei sau talia pantalonilor - sub nicio formă nu trebuie să se termine mai sus sau mai jos de ele. Alege o cravată dintr-o mătase mai tare, pentru ca nodul să fie mare şi frumos. Ar trebui să măsoare în jur de şapte centimetri în partea cea mai lată.

4. Portofelul plin

Din când în când "curăţă" portofelul de multele nimicuri pe care le ţii în el sau cumpără-ţi unul într-o variantă slim în care îţi încape un număr limitat de carduri. Apropo, chiar foloseşti toate acele carduri? Un portofel bombat atrage atenţia şi nu într-un mod plăcut.

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO