ZF Live

De unde vin zecile de mii de euro? Cine îi finanţează pe cumpărătorii care cumpără de multe ori ”cu banii jos” apartamente la preţuri de peste 100.000 de euro în Bucureşti

Emil Bordei, cofondator şi CEO al Imoneria: O pondere de 87% din vânzările noastre de anul trecut au fost cu cash, plăţi integrale, prea puţine cu credit.

Emil Bordei, cofondator şi CEO al Imoneria: O pondere de 87% din vânzările noastre de anul trecut au fost cu cash, plăţi integrale, prea puţine cu credit.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.04.2024, 09:20 11646

♦ Acesta nu este un trend nou, spune fondatorul Imoneria, fiind mai degrabă o tendinţă a ultimului deceniu ♦ În mare parte, tinerii sunt cei care fac achiziţiile, cu banii părinţilor ♦ Este vorba mai ales de corporatişti, IT-işti, medici.

Interesul pentru achiziţii imobili­are a crescut uşor la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2024, iar perioada anterioară sărbătorilor poate accelera achiziţiile, este de părere Emil Bordei, cofondator şi CEO al Imoneria, agenţie imobiliară din Bucureşti specializată pe zona de est a oraşului.

„În ianuarie şi februarie am avut contracte, iar pe ultima sută de metri mulţi clienţi s-au răzgândit. Din mar­tie, când începe primăvara imobiliară, s-a simţit un interes mai mare, dar cli­enţii au fost mai mult persoane califi­cate. În trimestrul al doilea, interesul din nou a crescut, dar se ştie că în peri­oada sărbătorilor îşi asumă o achiziţie dacă reuşesc să negocieze un preţ mai bun“, a spus Emil Bordei la emisiunea online de business ZF Live.

Între preţul apartamentului la stadiul de fundaţie şi cel pentru apar­ta­mentul finisat, diferenţa este de mini­mum 10%. Scăderi s-au văzut mai degrabă sub forma promoţiilor decât sub forma reducerilor reale, în con­diţiile în care unii dezvoltatori tind să mărească preţurile din inerţie, fără a face studii privind costurile.

„Diferenţa de preţ dintre aparta­mentele vechi şi noi este de circa 20.000-30.000 de euro, preţul mai mare fiind la cele noi. La un aparta­ment vechi însă, trebuie să te înhami la şantier şi până la urmă tot cheltui acei bani în plus.“

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro