ZF Live

Marius Cârlan, Europa Travel, la ZF Live: Turcia este una dintre destinaţiile cele mai solicitate

Autor: Octavian Calei

26.04.2013, 14:11 517

Marius Cârlan, şeful agenţiei de turism Europa Travel, a fost prezent vineri, 26 aprilie, la emisiunea de business ZF Live, transmisă în fiecare zi de luni până vineri de la 10:00 la 11:00 dimineaţa pe live.zf.ro, unde a discutat despre oferta de vacanţe pentru perioada 1 mai şi de Paşte.

Cârlan, care conduce o agenţie cu o politică low-cost, a spus că Turcia este ca în fiecare an, una dintre destinaţiile cele mai solicitate.

           

Ce a spus Marius Cârlan la ZF Live:

 

Principalele destinaţii pe care le operăm sunt Grecia, Turcia, România şi Bulgaria

 

Preţurile pentru Grecia au rămas la acelaşi nivel de anul trecut, volumul a crescut. Tarifele noastre pornesc de la minim 80 de euro de persoană, transport cu autocarul, şase nopţi. Cu avionul, pachetele pornesc de la 199 de euro de persoană pentru transport, cazare şi mic dejun, la care se adaugă taxele de transport

 

Cererea a crescut cu 10-15% în perioada de vacanţă de 1 mai faţă de perioada normală de Paşte şi cu 20% mai mult faţă de anul trecut.

 

Turcia este ca în fiecare an, una dintre destinaţiile cele mai solicitate.

 

Oamenii călătoresc în continuare în Cipru. Totul decurge în mod normal, ne-au informat  autorităţile de acolo. Tarifele au rămas neschimbate. Toate contractele au fost făcute înainte să apară această situaţie cu băncile.

 

Spania este destinaţia preferată de turiştii români în Europa. Preţurile sunt puţin mai mici decât anul trecut şi datorită faptului că s-au contractat mai multe locuri pe avioanele care zboară către Spania. Tarifele pentru Spania pornesc de la 349 de euro de persoană pentru cazare 7 nopţi cu demipensiune şi transport inclus.

 

Ne-am propus o cifră de afaceri de 8 mil. euro pe 2013, o creştere de 30% faţă de anul trecut pentru agenţia Europa Travel. Pentru tot grupul, Cristian Travel, aşteptăm o CA pe grup de 70 de mil de euro pe 2013.

 

Cele mai scumpe vacanţe vândute pentru 1 mai şi Paşte nu depăşesc 2.000 de euro. Este vorba de o vacanţă în Creta cu avionul la un hotel de 4 stele. Un pachet de familie – 2 adulţi şi un copil, o săptămână

 

În România promovăm litoralul cu perla Mamaia. Sunt solicitări destul de multe şi prin prisma programului de înscriere timpurie care a fost un succes şi în anul acesta

 

All inclusive este produsul cel mai căutat în momentul de faţă, nu cred că va dispărea multă vreme. Turistul român este unul relativ comod şi preferă să odată intrat în hotel să se relaxeze fără să aibă grija meselor sau alte necesităţi

 

Credem că Mamaia va fi full anul acesta. Este o staţiune scumpă, dar serviciile sunt mai bune decât în celelalte staţiuni. Preţurile la hotel de 3-4 stele pornesc de la 350 lei de persoană pe sejur la început sau sfârşit de sezon şi poate urce la 700 lei de persoană.

 

Tarifele în Bulgaria sunt la acelaşi nivel ca în Mamaia.

 

Neptunul se cere în continuare, este a doua staţiune de pe litoral ca renume

 

O săptămână în Vama Veche costă de la 200 lei de persoană pe sejur, fără masă, numai un loc de dormit. Aici se găsesc şi cele mai ieftine pachete pe sejurul de 1 mai.

 

Mănăstirile au o cerinţă mai scăzută din cauza distanţei şi infrastructurii. Avem pachete în pensiuni turistice cu specific tradiţional de la 350 lei de persoană, 3 nopţi cu mic dejun inclus.

 

Majoritatea clienţilor noştri sunt bucureşteni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO