ZF Live

VIDEO ZF LIVE. A început afacerea cu 2.000 de dolari de la un necunoscut. Acum are un business de 2 milioane de euro.Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de joi, 26 septembrie

26.09.2013, 15:44 6592

Un business-plan scris pe zece foi de hârtie la vârsta de 23 de ani i-a adus lui Iulian Nedea posibilitatea de a crea ulterior o firmă care acum rulează afaceri de 2 milioane de euro.

Iulian Nedea, director general şi partener la compania Simtel, a fost invitatul emisiunii ZF LIVE de joi, 26 septembrie.

"Îmi doream libertate, să fac şi altceva. Într-o seară am scris un business plan pe zece coli de hârtie, aveam 23 de ani. Aveam o idee şi am zis că trebuie să merg cu ea la cineva care are bani", a spus Nedea la ZF LIVE.

Principalele declaraţii ale antreprenorului Iulian Nedea"

-M-am dus la patronului unei discoteci din regie şi la un afacerist iordanian cu ideea mea, de a face un service de telefoane mobile. Le-am explicat cum stau lucrurile, care sunt preţurile din piaţă, costurile şi am fost suficient de convigător încât amândoi au spus da. Am ales patronul discotecii care mi-a dat o masă, două birouri, un calculator şi nişte bani pentru scule şi 600 de dolari pentru chiria într-un apartament.

-Aveam doi oameni care se ocupau de partea tehnică iar John nu se implica şi a hotărât să iasă din afacere. M-am asociat cu unul dintre angajaţi şi am plecat de acolo.  Am ajuns la MediaCom 95, m-am dus la ei cu o ofertă. Ei aveau 4.000 de telefoane mobile stricate. Mi-au zis ia-le şi fă-le. În 2000 facturam deja 5.000 de dolari pe lună.

-Am făcut în 2011 primul milion de euro. În 2005 am vândut business-ul cu reparaţii de telefoane cu 40.000 de euro.

-Ne hotărâsem să facem alt business. Am început să instalăm echipamente de telecomunicaţii pentru operatori. Facem design-ul, mergem pe teren, instalăm, integrăm, testăm.

-În 2006 am lucrat într-un proiect al unui operator de telecomunicaţii iar clientul final era Petrom. Atunci am avut ocazia să ne dezvoltăm.

-În 2009 a fost o cădere a investiţiilor. Dacă la începutul anului 2009 au fost anunţate proiecte mari, în anul 2009 au fost investiţii foarte mici.

-Lucrăm acum la servicii 4G cu doi operatori. Unii dintre operatori şi-au instalat echipamente 4G dar nu emit încă.

-În ultima perioadă producătorii de echipamente de telecomunicaţii au gândit 4G care să intre integral în 3G.

-Avem 40 de angajaţi. Facem business dar suntem şi oameni tehnici, avem o altă strategie. Ne face plăcere să vedem că în spatele noastre rămân lucruri. Nu facem business pentru bani. Când faci totul pentru bani, ajungi să nu ai idei, să nu gândeşti suficient. Încercăm să lăsăm ceva în spatele nostru.

-Anul trecut am avut 150.000 de euro profit. Marja de profit în acest business este undeva la 10%. Anul trecut am dezvoltat şi un alt business în zona de energie verde.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO